Інкубація качок

Телефон Кросс

Перезвонити мені
Каченята Вирощувати мускусних качок вигідно. Вони невибагливі до корму, охоче споживають практичної будь-що, наприклад, бур'ян з городу або кухонні відходи. Відмінні м'ясні, універсальні гастрономічні якості тушок роблять їх м'ясо з року в рік все більш популярним у населення. Тому останнім часом розведення і вирощування мускусних качок стає одним з пріоритетних напрямків в м'ясному птахівництві.

Технології вирощування мускусних і пекінських качок в основному схожі. Одних та інших можна вирощувати в однотипних приміщеннях з одним і тим же технологічним обладнанням. Проте розведення і вирощування мускусних качок на м'ясо має свої особливості. Наприклад, через велику різницю в живій масі (самці майже в 2 рази більші за самок) і відмінності забійного віку (77-70 днів відповідно) мускусних качок і селезнів відгодовують окремо.
В основу визначення статі добового молодняку ​​мускусних качок покладений японський метод, яким користуються і зоотехніки-селекціонери. Суть методу полягає у встановленні наявності в клоака птаха невеликих горбків і складок або рудиментарних статевих органів, різних у самок і самців. За статтю каченят розділяють при вибірці з інкубатора, так як пізніше у них відбуваються зміни форм клоаки, що утрудняє сортування і знижує його точність.
Сортування по статі проводять так: каченя беруть в ліву руку, тримають його спиною до долоні і головою до себе. Потім великим пальцем лівої руки і вказівним пальцем правої обережно відкривають клоаку і розтягують, злегка вивертаючи її стінку з боку живота, де розташований статевий орган. У селезнів він має форму невеликого горбка - (добре вираженого рудимента пеніса) розміром 1,5-2 мм у вигляді загнутого гвинта, захованого в складці слизової оболонки клоаки. У качечок ж видно лише плоскі кулясті або напівкулястої потовщення.
При необхідних навичках працівник визначає стать добового молодняку ​​зі швидкістю 500-600 голів в одну годину з точністю 98-100%. Стать добових каченят можна визначити також іншим способом - за наявності у селезня в нижній частині гортані кулястого розширення. Воно розташоване при вході в грудну порожнину в центрі трикутника, утвореного двома верхніми зчленуваннями ключиці з лопатками і нижнім прощупується. Але точність даного способу сильно залежить від досвіду і навичок працівника.
Високих показників виробництва м'ясної продукції у мускусних качок можна досягти лише при строгому дотриманні всіх технологічних параметрів вирощування птиці. Безсумнівно, при цьому велике значення має оптимальний режим інкубації яєць мускусних качок.
Для інкубації в умовах промислових птахівничих підприємств застосовують різні режими з урахуванням схеми закладки і типів інкубатора. На ПЛЕМПТАХОЗАВОД «Благоварский» використовуються серійні інкубатори "Кросс" з наступними режимами інкубації яєць:
З 1 по 16-й день підтримують температуру 37,8 ° C і вологість 32%
З 17 по 21-й день - температуру 37,6 ° C і вологість 30,5%
З 22 по 30-й день - температуру 37,4 ° C і вологість 28,5-29%
На 30 добу яйця переносять в вивідний шафа. У ньому з 30 по 31 день (до накльова) підтримують температуру 37,2 ° C і вологість 30-32%. З 32 по 35 день (після наклева) - температуру 36,9 ° C і вологість 33,5-34%. Каченята виводяться на 33-35 добу.
Яйця мускусних качок рекомендується інкубувати при похилому або горизонтальному положенні в лотках.
Охолоджують їх комбінованим способом, починаючи з 16-го дня інкубації. Повітряне охолодження проводять 2 рази на день (вранці і ввечері) по 20-30 хвилин, при цьому двічі повертають барабан. Щоразу після повітряного охолодження яйця обприскують протягом 3-5 хв, застосовуючи різні розпилювачі.
В даний час крім розведення мускусних качок широко поширене і вирощування мулардов. Це помісі, які виходять при схрещуванні мускусних селезнів з пекінською качечкою.
Така гібридна птиця відрізняється більш високою живою масою, порядку 3,4-3,6 кг і головне більш низьким вмістом жиру в тушці (29-30%) ніж у пекінських качок. Крім того, мулардів можна відгодовувати на жирну печінку, з якої готують делікатесні продукти і кулінарні страви. Аналізуючи всі перераховані вище позитивні якості мускусних качок, можна припустити, що вони знайдуть широке застосування як в промисловому птахівництві з інтенсивною технологією виробництва, так і в умовах дрібних селянських і присадибних господарств.
Велика частина інформації, що доступна про інкубації курячого яйця може бути застосована і до качиного, важливі відмінності між цими двома видами враховуються. Вага качиних яєць більша, ніж курячих яєць, установка лотків повинні бути розраховані на їхні великі розміри. Яйцям звичайних і пекінських качок потрібно 28 днів для вилуплення. Яйця Московських качок вилуплюються приблизно через 35 днів після закладки. Для інкубації великої кількості качиних яєць використовують промислові інкубатори. Яйця пекінських качок інкубувати в інкубаторі протягом 25 днів, а потім переводити на 25-й день в вивідний інкубатор, де вони вилуплюються на 28-й день. Яйця автоматично включаться в той час як в інкубаційному шафі (зазвичай годину). Не обов'язково включати яйця в вивідній шафі.


Основні процедури та умови для інкубації качиних яєць


1. Якщо інкубатор ще не знаходиться в експлуатації, включити інкубатор і виставити температуру і вологість. Залишити для стабілізації на один або два дні. Установити температуру 37,5 ° C і відносну вологість 55% (вологого термометра). Встановити вентиляцію відповідно до рекомендацій виробника інкубатора. Інкубатор повинен включатись автоматично, або вручну, не менше 4 разів на день. Більшість інкубаторів мають систему автоматичного повороту яєць для зміни положення яєць щогодини.
2. Перед закладенням яєць в інкубатор - необхідно ретельно оглянути і просвітити їх на наявність дефектів. Не закладайте яйця з тріщинами, подвійним жовтком, деформовані, негабаритні або забруднені. Для отримання найкращих результатів, закладайте яйця в інкубатор після 1-3 днів після його включення. Існують середні значення втрат виводимості яєць при зберіганні 7 днів перед закладкою - 3%, і близько 10% - при зберіганні 14 днів. Завжди встановлюйте яйця невеликим кінцем вниз, за ​​винятком у разі невеликих інкубаторів, які не мають лотки. Якщо яйця зберігалися в холодильнику, вийняти їх з холодильника в ніч перед налаштуванням і дозволити їм нагрітися до кімнатної температури.
3. У день закладки, покласти яйця в інкубатор (наприклад, "КРОСС"), закрити двері і дозволити інкубатору досягти робочої температури. Перевіряйте часто, щоб переконатися в тому, що інкубатор працює належним чином в перший день, і продовжуйте перевірку після цього принаймні, чотири рази в день.
4. Близько семи днів після установки, просвічуйте яйця і видаляйте всі яйця, які є безплідними (прозорими) або є мертві зародки (хмарні).
5. На 25 день після закладки (яйця пекінської качки), яйця переводять в вивідні інкубатори. Просвічують овоскопом і видаляють яйця із загиблими ембріонами. Під час передачі, температура в вивідному інкубаторі повинна бути 37,2 ° C і вологість 65%. Коли яйця починають вилуплюватися - підвищити рівень вологості до 80% (93 ° F вологому термометру), а також збільшити вентиляційні отвори приблизно на 50%. Коли вилуплення наближається до завершення, поступово знижуйте температуру і вологість, так щоб до кінця температура стала рівна 36,1 ° C, а вологість 70% (90 ° F вологому термометру). Вентиляційні отвори повинні бути відкриті для їх максимального значення до кінця вилуплення.

 

Інкубація качок

Правильні втрати вологи під час інкубації

Під час розвитку ембріона є втрати вологи з яйця і збільшення розміру повітряної камери. Якщо каченя розвивається нормально, повітряна камера повинна займати приблизно одну третину простору всередині яйця на 25 дні інкубації. Втрата ваги може бути також показником. Загалом качині яйця повинні втратити близько 14% своєї ваги під час закладки на 25 днів.

Природна інкубація

Качині яйця можуть бути інкубовані природним шляхом - закладкою під качку або навіть курку квочку. Мускусні качки дуже хороші квочки, здатні висидіти 12-15 качиних яєць. Гніздовий ящик повинен бути розташований в чистому, сухому приміщенні. Корм і вода повинні бути у вільному доступі для качки-квочки і вилуплених каченят.

Зберігання качиних яєць

Якщо передбачається зберігання деякий час яєць для інкубації - зберігати їх при певній температурі і вологості для того, щоб звести до мінімуму погіршення яєць. Для невеликої кількості яєць досить зберігання в підвалі. Зберігайте яйця при 13 ° С і 75% відносної вологості гострим кінцем вниз.

Швидкий зв'язок

TM "KROSS"
Україна, м. Луцьк, вул. Ранкова 20
Тел.: +38(099)7580896 
Email: office@kross.in.ua